Steven van Wieren

steven2Steven van Wieren (Delft, 1969) studeerde orgel aan de conservatoria van Den Haag en Arnhem bij Bert Matter, Leo van Doeselaar, Rienk Jiskoot en Theo Jellema, volgde een masterclass bij Charles de Wolff en dirigeerde diverse ad hoc koren en ensembles. Hierna studeerde hij orkestdirectie aan het conservatorium van Utrecht bij Jurjen Hempel en Kenneth Montgomery. Als dirigent volgde hij masterclasses bij Roberto Benzi en Jan Stulen in Amsterdam, en bij Lothar Zagrosek in Siena en dirigeerde hij diverse orkesten in de regio’s, Utrecht en Den Haag.

Als organist was hij enige tijd verbonden aan de Licht-der-Wereldkerk te Rijswijk alwaar hij een cantorij oprichtte. Van 1997 tot 2009 was hij organist van het Franciscuskoor van de H.H. Nicolaas en Gezellenparochie te Delft, en van 2002 tot 2012 was hij ook dirigent van het andere koor aldaar, Vita Cantare Est.

Sinds 1 februari 2013 is Steven van Wieren als dirigent-organist verbonden aan de kerk van de H. Bartholomeus te Poeldijk en muzikaal leider van de Zangkoren “Deo Sacrum” welke koren verbonden zijn aan de H. Bartholomeuskerk. Vijf koorgroepen van Deo Sacrum staan onder zijn leiding, te weten: het Bartholomeuskoor, de Vrouwenschola, het Perosikoor, het Concertkoor en het kamerkoor Couleur Vocale. Naast zijn activiteiten in Poeldijk is hij dirigent van het Zoetermeers Mannenkoor, en van Vrouwenkamerkoor Delft. Tevens is Steven actief als componist en arrangeur.

 steven