Vrouwenschola

De Vrouwenschola is opgericht in 2001 en bestaat momenteel uit vijf leden die samen Gregoriaanse gezangen ten gehore brengen. De repetities werden vooral in de beginjaren na de oprichting ondersteund met theoretische kennis uit het cursusboek  ‘Gregoriaans zingen, een handreiking’, van Jacqueline Elemans. Ook de liederen van Hildegard von Bingen, een abdis van de orde der Benedictinessen, die in de twaalfde eeuw leefde, maken deel uit van het vaste repertoire.

De Vrouwenschola zingt regelmatig tijdens de (eucharistie)vieringen in de Bartholomeuskerk in Poeldijk en treedt ook op verzoek op. Zo werkt zij regelmatig mee aan “Vesper Plus” vieringen. Ook namen zij deel aan het Nederlands Gregoriaans Festival in Ravestein.

De Vrouwenschola repeteert iedere dinsdagavond van 19.00 tot 19.45 uur in het repetitielokaal van de zangkoren Deo Sacrum in De Veiling te Poeldijk en wordt gedirigeerd door Steven van Wieren. Tijdens de repetities wordt, naast het zingen van de liturgische gezangen uit het gregoriaanse repertoire, eveneens aandacht besteed aan theoretische kennis van het gregoriaans en een mooie samenklank.

Deel uitmaken van deze bijzondere koorgroep? Schrijf, bel, email of kom een keer kijken, luisteren en meezingen. Ervaar hoe het is om met een groep vrouwen je te begeven op dit pad van de Eerste, West-Europese, eenstemmige zangstijl op Latijnse tekst.