Bartholomeuskoor

De muzikale verzorging van de wekelijkse vieringen in de Poeldijkse Bartholomeuskerk (zaterdagavond 19.00 uur en zondagmorgen 11.00 uur) is de taak van het Bartholomeuskoor. In verschillende bezettingen, Gemengdkoor of Herenkoor, zingt het koor afwisselend Nederlands, Latijns en Gregoriaans repertoire.

Het repertoire van het Bartholomeuskoor mag zeer uitgebreid genoemd worden en omvat naast Nederlandse en Latijnse miscomposities een brede keuze aan Latijnse, Nederlandse en anderstalige motetten. Op het repertoire van het Gemengdkoor staan miscomposities van o.a. Hendrik Andriessen, Alexander Gretchaninoff, Jos Gruber, Jan Valkestijn, G.P. da Palestrina en Don Lorenzo Perosi. Het repertoire van herenkoor omvat miscomposities van o.a. Hubert Cuypers, Philip Loots, Joseph Haydn en Jan Nieland. De dames hebben een miscompositie van Benjamin Britten op het programma. Regelmatig wordt er nieuw materiaal ingestudeerd en uitgevoerd ook van hedendaagse componisten.

Bij de uitvoeringen op de Hoogfeesten van Pasen en Kerstmis mogen we rekenen op de vertrouwde samenwerking met RBO-Sinfonia. Tijdens de Hoogmis van Pasen wordt traditiegetrouw sinds 1967 de Krönungsmesse van Wolfgang Amadeus Mozart uitgevoerd. Tijdens de Hoogmissen op Kerstmorgen klonken o.a. de “Theresiënmesse” van Joseph Haydn, de “Pastoralmesse” van Antonio Diabelli, de “Waisenhausmesse” van Wolfgang Amadeus Mozart, de Messe in D van Otto Nicolai, de “Messe Solennelle” van César Franck, de Mis in D van Antonin Dvorák en de “Messe de Minuit” van Marc-Antoine Charpentier. Van de missen van Otto Nicolai en César Franck vond de Nederlandse première in Poeldijk plaats.

De vieringen op Paas- en Kerstmorgen worden in samenwerking met het Concertkoor van Deo Sacrum verzorgd.

Het Bartholomeuskoor repeteert wekelijks op de vrijdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in de parochiezaal van de Bartholomeuskerk, Voorstraat 111 te Poeldijk. Het Bartholomeuskoor staat onder leiding van Steven van Wieren.

Nieuwsgierig geworden? Bel, Schrijf, email of nog veel beter….: kom een keer kijken, luisteren en meezingen. Ervaar hoe het is om deel te nemen aan het Bartholomeuskoor en mee te werken aan een viering in de Poeldijkse Bartholomeuskerk.

Bartholomeuskoor