Kinderkoor Westland

Veel mensen maken muziek, luisteren naar muziek en genieten van muziek. Ook kinderen zijn veel met muziek bezig. Het is inmiddels onderzocht en bekend dat muzikale ontwikkeling kinderen niet alleen bewust leert omgaan met gevoelens die muziek oproept. Het is ook van belang voor communicatie, stembeheersing en taalontwikkeling.

Samen zingen in koorverband voegt daar nog een sociaal element aan toe, teamspirit! En spelenderwijs komt er ook nog presentatievrijheid en podiumervaring bij.  Inmiddels weten we: muziek maakt slim!

Kinderkoor Westland is een zang- en kooropleiding voor kinderen en jongeren. Bij kinderkoor Westland ontwikkelen kinderen hun zangtalent. Dat hierbij verantwoord stemgebruik en plezier in het zingen voorop staat mag duidelijk zijn. Kinderkoor Westland biedt een breed muzikaal aanbod: Met een klassieke insteek wordt koorzang, muziektheorie, privé zangles en instrumentale muziekles geboden waarbij de koorzang het grootste gedeelte vormt.

In verschillende leeftijdsgroepen krijgen de kinderen les in muziektheorie, van blad zingen (solfège) en stemvorming. Zo kunnen de kinderen zich muzikaal blijven ontwikkelen. De groepen zijn in leeftijd ingedeeld: 4-6 jaar (groep 1-2-3), 7-10 jaar (groep 4-5-6), 11-16 jaar (vanaf groep 7).

De koorgroepen repeteren afzonderlijk maar ook gezamenlijk. Op deze gezamenlijke repetities leren de jongere kinderen van de oudere kinderen en zo blijven de groepen bij elkaar betrokken. Voor kinderen met meer ambitie is er de mogelijkheid binnen een extra koorgroep te musiceren. Jaarlijks worden verschillende optredens verzorgd waarbij de kinderen (alle leeftijden) laten zien wat zij de afgelopen tijd hebben geleerd en blijven de ouders zo betrokken bij de ontwikkeling van de kinderen. De optredens kunnen zijn in de vorm van een musical, deelname aan een festival, of bijvoorbeeld een kerstconcert.

Zingen is leuk….. zingen doe je bij Kinderkoor Westland.….. Geïnteresseerd…..???

Bel, Schrijf, email of nog veel beter….: kom een keer kijken, luisteren en meezingen. 
Woensdagmiddag 16.00 – 17.00 uur (kinderen vanaf groep 4)

De bijeenkomsten van Kinderkoor Westland worden gehouden bij Scouting Poeldijk,           Arckelweg 5, te Poeldijk.

=====================================================================