Concertkoor

De zangkoren Deo Sacrum kennen een lange traditie waarin grote werken worden uitgevoerd. Sinds 1972 werd regelmatig samengewerkt met het Residentie Orkest uit Den Haag. Onder leiding van diverse grote dirigenten zoals Ferdinand Leitner, Jean Martinon, Roberto Benzi en Nicolaus Harnoncourt werden o.a. werken als de Negende Symfonie van Ludwig von Beethoven, de Achtste Symfonie van Gustav Mahler en “Die Schöpfung” van Joseph Haydn uitgevoerd. Deze uitvoeringen vonden plaats in het Kurhaus in Scheveningen, in het Congresgebouw in Den Haag, in het Concertgebouw in Amsterdam, Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht en de Stadsgehoorzaal in Leiden. Ook in de Poeldijkse Bartholomeuskerk werden en worden regelmatig grote werken uitgevoerd.

Van het zeer gevarieerde repertoire noemen we: “La Rédemption” van Charles Gounod, Het Lied van de Bossen, opus 81, van Dimitri Sjostakovich. “Olav Trygvason” van Edvard Grieg. Het “War Requiem” van Benjamin Britten het Oratorium “Svata Ludmila” van Antonin Dvorák, “These things shall be” van John Ireland en “Or shall we die?” van Michael Berkeley, “Les Béatitudes” van César Franck, de “Arnhemse Psalm” van Herman Strategier en Choros VI van Anthon van der Horst.

Van de laatste concertprojecten noemen we de uitvoeringen van het Requiem van Giuseppe Verdi (2008 en 2013), “Die Jahreszeiten” van Joseph Haydn (2009), het Requiem van Ruggiero Leoncavallo (2010), de Matthäus Passion van J.S. Bach (2011 en 2013) en  “Die Schöpfung” van Joseph Haydn (2014). Tijdens het Bevrijdingsconcert (2015) klonken o.a. “Feel the Spirit” van John Rutter, “Ode an die Freude” van Ludwig van Beethoven, Finlandia van Jean Sibelius en het bekende Land of Hope and Glory van Edward Elgar.  Eind Februari 2016 verzorgt het Concertkoor een concert in de serie “Oude Kerk klassiek” te Naaldwijk en in mei 2016 werkt het Concertkoor mee aan het 4-koren-concert, een samenwerking tussen vier Westlandse Koren, te weten: WCOV Excelsior, Kunst voor het Volk, Oratoriumkoor De Lier en het Concertkoor van Deo Sacrum.

Het concertkoor verzorgt 3 á 4 optredens per jaar, doorgaans met orkestbegeleiding, waaronder de vieringen op Kerstmorgen en Paasmorgen in de Bartholomeuskerk. Deze laatstgenoemde uitvoeringen zijn in samenwerking met het Bartholomeuskoor. Bij de concerten wordt voornamelijk samengewerkt met Holland Symfonie Orkest (voorheen RBO Sinfonia), een vooraanstaand orkest als het gaat om het begeleiden van koren. Bij de uitvoeringen op de Hoogfeesten van Pasen en Kerstmis mogen we rekenen op de vertrouwde samenwerking met het Delphi Consort.

Het Concertkoor repeteert gedurende bepaalde periodes van het jaar wekelijks op de dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur bij de Hervormde Gemeente, Fonteinstraat 6 te Poeldijk. Het concertkoor staat onder leiding van Steven van Wieren.

Bij het concertkoor is het mogelijk om op projectbasis mee te werken. Geïnteresseerd om in het concertkoor mee te zingen? Kom dan een keer kijken, luisteren en meezingen.

Voor meer informatie bel, schrijf of email.

Bevrijdingsconcert 2       Bevrijdingsconcert 5

GroepsfotoRepetitie

concert